Πανόραμα Νοτίου Αφρικής

Περίοδοι: 15/07,05/08,21/10 & 18/11

3.590

Διάρκεια: 16 ημέρες

Πανόραμα Νοτίου Αφρικής

Περίοδοι: 15/07,05/08,21/10 & 18/11

Η μαγευτική Διαδρομή των Κήπων και Γη των Ζουλού | ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ – ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ – ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ | Garden Route – Καταρράκτες Βικτώρια & Ποταμός Ζαμβέζης | Λίγα μέρη στον κόσμο χαρίζουν στους επισκέπτες τους τόσο μεγάλη ποικιλία και απόλαυση όσο η υποσαχάρια Αφρική. Γνωρίζοντας καλά αυτή την περιοχή, δεν θα μπορούσαμε παρά να προτείνουμε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει… τα πάντα!

Σύγχρονες μεγαλουπόλεις με μουσεία, εμπορικά κέντρα και μια ζωντανή καθημερινότητα που θα σας εντυπωσιάσει. Παραλιακά μέρη με πλούσια πανίδα και χλωρίδα του νοτίου ημισφαιρίου. Φυλές που ζουν στη μικρότερη χώρα της Νοτίου Αφρικής, τη Σουαζιλάνδη και φυσικά άγρια ζώα! Δύο εθνικά πάρκα, το Κρούγκερ στη Ν. Αφρική και το Τσόμπε στη Μποτσουάνα θα μας χαρίσουν ατέλειωτα φωτογραφικά ενσταντανέ.

Κορυφαίο αξιοθέατο σε αυτό το ταξίδι η πτώση του νερού του ποταμού Ζαμβέζη από ύψος 108μ. Μια «πληγή» στο φλοιό της γης μήκους 1700μ που μάγεψε τον Λίβινγκστον. Αυτό το ταξίδι σε 4 χώρες της Αφρικής τα έχει όλα! | Ταξίδι σε 4* sup. Ξενοδοχεία με Ημιδιατροφή καθημερινά | Εξαιρετικές πτήσεις με EMIRATES | Όλοήμερη εκδρομή – Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Τσόμπε στη Μποτσουάνα | Μοναδικό πρόγραμμα με 3 ακριβές διανυκτερεύσεις στη διαδρομή των κήπων για να τη δείτε σωστά και ολοκληρωμένα

Επίσκεψη στο Μουσείο Απαρντχάιντ και στη συνοικία Σοβέτο στο Γιοχάνεσμπουργκ | ξενάγηση στην πρωτεύουσα του κράτους Πραιτώρια με είσοδο στο μνημείο Βουρτρέκερς | επίσκεψη στα ορυχεία Χρυσού | επίσκεψη σε φάρμα στρουθοκαμήλων | ανάβαση στο Τέιμπλ Μάουντεν και ξενάγηση στη συνοικία Μποκάαπ στο Κέιπ Τάουν | Μίνι κρουαζιέρα και οικολογική εκδρομή στη Λίμνη Νάισνα | Επίσκεψη με χορούς στη Ζούλουλαντ | Παραδοσιακό δείπνο BOMA με BBQ στους καταρράκτες Βικτώρια. Ταξιδεύουμε με εμπειρία και exclusivity φιλοξενία των ταξιδιωτών μας.

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η Ημέρα Αθήνα – Κέιπ Τάουν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

2η Ημέρα Κέιπ Τάουν

Άφιξη στο παραθαλάσσιο και πανέμορφο Κέιπ Τάουν. Μια πόλη με έντονη αποικιοκρατική αρχιτεκτονική, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Έμβλημα της πόλης είναι το TableMountain (επίπεδο βουνό) που δεσπόζει στο τοπίο και χαρίζει στον επισκέπτη μαγευτική θέα προς την πόλη και το λιμάνι της. Η επίσκεψη γίνεται με τελεφερίκ και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα γνωρίσουμε το παλαιό λιμάνι της πόλης, γνωστό ως WaterFront, που σήμερα κυριαρχείται από πολυτελέστατα καταστήματα, εστιατόρια, μουσεία, καφέ και μπαρ.

3η Ημέρα Κέιπ Τάουν (HoutBay, Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας)

Σήμερα η μέρα μας προβλέπεται συγκλονιστική καθώς περιλαμβάνει ένα από τα πιο διάσημα γεωγραφικά ορόσημα στον πλανήτη, το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Αν και δεν είναι τελικά το νοτιότερο άκρο της Αφρικανικής Ηπείρου, ιστορικά εντούτοις σημάδεψε την εποχή των μεγάλων εξερευνητών μια που τα καράβια τους είτε αγκυροβόλησαν εκεί, είτε το παρέπλευσαν αλλάζοντας ακριβώς σε αυτό το σημείο πορεία προς Δυτικά. Αφήνοντας πίσω μας λοιπόν το Κέιπ Τάουν, θα ακολουθήσουμε κι εμείς τον δυτικό αρμό της χερσονήσου. Πρώτος σταθμός το ψαροχώρι στο HoutBay, από τον κόλπο του οποίου θα σαλπάρουμε για μια κρουαζιέρα στο νησί με τις Φώκιες. Το σκάφος παραπλέοντας τις βραχώδεις ακτές θα μας δώσει την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αυτά τα “χαριτωμένα” ζώα και να τα φωτογραφήσουμε την ώρα που ξαπλωμένα στα βράχια απολαμβάνουν ανέμελα τον ήλιο. Στη συνέχεια θα διατρέξουμε την περιοχή του Εθνικού Πάρκου του Ακρωτηρίου σε μία πορεία νότια μέχρι την μύτη της χερσονήσου όπου θα επισκεφθούμε τον παλιό φάρο. Το μεσημέρι το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής. Μετά το φαγητό θα σταθούμε στην Ακτή Μπούλντερς για να απολαύσουμε μία αποικία πιγκουίνων που τσαλαβουτούν στα νερά και “φλυαρούν” ακατάσχετα μεταξύ τους.Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο του Κιστερνμπος. Ο φημισμένος κήπος καλύπτει έκταση 5,3 τ.Χλμ., από τα οποία το 7% καλλιεργείται και το 90% καλύπτεται από φυσικό «φάινμπος» (θάμνοι με λεπτά φύλλα) και δάση.

4η Ημέρα Κέιπ Τάουν-Τζωρτζ

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο του Κέιπ Τάουν. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παραδοσιακή γειτονιά των μουσουλμάνων, το Βο Κaap, με τα σπίτια με τις στενές προσόψεις σε παστέλ χρωματισμούς. Αμέσως μετά ξεκινά το οδοιπορικό μας στη Διαδρομή των Κήπων. Πρόκειται για μία όμορφη διαδρομή διαμέσου του ημι-ερημικού τοπίου της LittleKaroo. Τελικός προορισμός για σήμερα η πόλη Τζώρτζ. Ενδιάμεσα βορείως του Ούτσχορν θα επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια Κανγκού. Πρόκειται για ένα υπόγειο δίκτυο από αίθουσες, περάσματα και εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η μεγάλη ζήτηση για φτερά στρουθοκαμήλων, που ήταν της μόδας κατά τη βικτωριανή εποχή, οδήγησε σε άνθιση τη βιομηχανία εκτροφής τους. Μια τέτοια φάρμα εκτροφής θα επισκεφθούμε κι εμείς σήμερα. Εκεί θα μάθουμε για τα διάφορα στάδια της ανάπτυξης των συμπαθών αυτών πτηνών, θα εντρυφήσουμε στις “ασυνήθιστες” διατροφικές τους συνήθειες και θα τα φωτογραφήσουμε. Φυσικά ένας από τους λόγους εκτροφής τους δεν είναι μόνο το πτέρωμά τους αλλά και το νόστιμο και υγιεινό κρέας τους.

5η Ημέρα Τζωρτζ- Garden Route- Νάισνα

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τον κόλπο Mossel, εκεί ακριβώς που το 1488 αποβιβάστηκε ο Βαρθολομαίος Ντιάζ. Το ομώνυμο μουσείο θα μας δώσει το έναυσμα να μιλήσουμε για την εποχή των μεγάλων θαλασσοπόρων, για τον εξοπλισμό τους, τις δυσκολίες τους αλλά και τα σημαντικά επιτεύγματά τους. Τέλος μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής θα καταλήξουμε στη πανέμορφη Νάισνα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η Ημέρα Ναισνα (Κρουαζιέρα & επίσκεψη στο Πάρκο Featherbed)

Αν κάτι ξεχωρίζει αυτή την περιοχή του πλανήτη είναι η υπέροχη φύση της. Σήμερα λοιπόν θα διασχίσουμε με σκάφος την Λαγκούνα της Νάισνα που προστατεύεται από δύο ασβεστολιθικούς βράχους, τους ΝάισναΧεντς και ενώνεται με τον Ινδικό Ωκεανό. Στη συνέχεια με ειδικά οχήματα θα φτάσουμε στη δυτική άκρη και θα απολαύσουμε μια πεζοπορική βόλτα με συνοδεία φυσιοδίφη για να μάθουμε για την πανίδα, τη χλωρίδα αλλά και τη γεωλογική ιστορία της περιοχής. Εσείς βάλτε άνετα παπούτσια κι ετοιμαστείτε να αποθανατίσετε την απεριόριστη ομορφιά φημισμένων τοπίων και διαδρομών της Νότιας Αφρικής.

7η Ημέρα Νάισνα- Πορτ Ελίζαμπεθ - Ντέρμπαν

Μετά το πρωινό ξεκινάμε με προορισμό το Πορτ Ελίζαμπεθ, το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι και 5η σε μέγεθος πόλη της χώρας χτισμένη στην είσοδο του κόλπου Αλγκόα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2010 ήταν η αφορμή για να γίνουν έργα ανάπλασης – κυρίως στην περιοχή της προκυμαίας -κι έτσι η γνωριμία μας με την πόλη θα είναι σίγουρα όμορφη και ευχάριστη. Στη συνέχει με σύντομη πτήση θα φτάσουμε στο Ντέρμπαν, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Αφρικής και αγαπημένη πόλη των ναυτικών.

8η Ημέρα Ντέρμπαν- Ζουλουλαντ –Χλουχλούε

Η πρωινή πανοραμική γνωριμία μας με τη πόλη του Ντέρμπαν, που βρίσκεται στο κέντρο της δημοφιλέστερης παραθεριστικής ακτογραμμής της Νότιας Αφρικής, περιλαμβάνει τους περίφημους Βοτανικούς Κήπους, το Χρυσό Μίλι, τουριστική περιοχή μήκους περίπου 6χλμ.που είναι γεμάτη ξενοδοχεία, πάμπ, προβλήτες, αμμουδιές και πάγκους με χειροτεχνήματα, το Διοικητικό κέντρο και το παγκόσμια γνωστό λιμάνι της πόλης. Αμέσως μετά αναχώρηση για την περιοχή των Χιλίων Λόφων όπου και θα επισκεφθούμε μια εγκατάσταση των Ζουλού, θα μάθουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή και τον πολιτισμό τους και θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς τους. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη περιοχή του Χλουχλούε σαφάρι. Ακολουθώντας τα ίχνη των Ζουλού που εδώ και αιώνας αναζητούσαν ακριβώς εδώ τα θηράματά τους, θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε στη απλωσιά της σαβάνας ελέφαντες, βούβαλους και γιατί όχι – αν είμαστε τυχεροί – και ρινόκερους, λιοντάρια και λεοπαρδάλεις. Επιστρατεύσετε κιάλια, φωτογραφικές μηχανές και πολλή θετική.

9η Ημέρα Χλουχλούε – Σουαζιλάνδη - Κρούγκερ Παρκ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το βασίλειο της Σουαζιλάνδης, που από το 1968 αποτελεί ανεξάρτητο κράτος και πήρε το όνομά της από τους Ζουάζι, την πρώτη φυλή που εγκαταστάθηκε εκεί. Σφηνωμένο στη νοτιοδυτική πλευρά της Νοτίου Αφρικής, «ακουμπά» στη Μοζαμβίκη και ασφυκτικά περίκλειστο όχι μόνο λόγω του ότι αποτελεί έναν ξεχωριστό θύλακα μέσα στο έδαφος μιας άλλης χώρας, αλλά και λόγω της πολιτικής κατάστασης η οποία χαρακτηρίζεται από τον αυταρχισμό και την διαφθορά των ηγετών του. Η χώρα – εξαιρετικά φτωχή – θα μας δώσει αφορμές να μιλήσουμε αναλυτικά για την ιστορία αλλά και το σύγχρονο προφίλ της και θα μας χαρίσει όμορφα φωτογραφικά ενσταντανέ από την καθημερινότητα των ανθρώπων της στη πρωτεύουσα Μπαμπάνε. Λίγο μετά και αφού περάσουμε ξανά τα σύνορα και ξαναμπούμε στο έδαφος της Νοτίου Αφρικής φτάνουμε στο διάσημο ΚρούγκερΠάρκ. Η ιστορία λέει πως στα μέσα του 19ου αιώνα οι κυνηγοί είχαν αποδεκατίσει τα μεγάλα θηράματα της περιοχής. Έτσι το 1894 μια στενή ζώνη μεταξύ της περιοχής Κουαζούλου-Νατάλ και της Σουαζιλάνδης έγινε η πρώτη προστατευόμενη περιοχή, το Καταφύγιο Θηραμάτων Πονγκόλα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πρόεδρος ΠολΚρούγκερ υπέγραψε την απόφαση για την ίδρυση του ομώνυμου εθνικού πάρκου. Η άγρια φύση καλύπτει 19.633 τετ, χλμ., αντίστοιχη με το μέγεθος του Ισραήλ. Το πάρκο Κρούγκερ είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής και αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα καταφύγια άγριων ζώων του κόσμου. Το απογευματινό μας πρώτο σαφάρι θα μας φέρει σε μία πρώτη επαφή με τη πλούσια πανίδα που έχει κάνει το πάρκο ευρέως γνωστό. Μετά το σαφάρι συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στις νοτιοδυτικές παρυφές του πάρκου.

10η Ημέρα Κρούγκερ Παρκ - Γιοχάνεσμπουργκ

Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα είναι οι καλύτερες ώρες για να επισκεφθεί κανείς ένα εθνικό Πάρκο στην Αφρική. Είναι η ώρα που τα ζώα κινούνται, αναζητούν την τροφή τους και μπορούν να χαρίσουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες. Πολύ νωρίς λοιπόν κι εμείς ξεκινάμε για αναζήτηση της άγριας πανίδας: Ελέφαντες, Καμηλοπαρδάλεις, Λιοντάρια, Ρινόκεροι, Αντιλόπες και Ζέβρες. Στιγμές όμορφες σε επαφή με τη φύση, στιγμές γοητευτικές που θα κορυφώσουν κυριολεκτικά την ταξιδιωτική μας εμπειρία. Αμέσως μετά αναχωρούμε οδικώς για το Γιοχάνεσμπουργκ το οικονομικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Η πόλη έχει πολλά ονόματα και τα περισσότερα από αυτά, όπως το Εγκόλι και Γκάουτενγκ, σημαίνουν “τόπος του χρυσού”. Πράγματι, ο χρυσός και φυσικά η «λάμψη», έχουν σηματοδοτήσει αυτό το μέρος που εξελίχθηκε από πρωτόγονο οικισμό χρυσωρύχων, σε μητρόπολη μέσα σε διάστημα ενός περίπου αιώνα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

11η Ημέρα Γιοχάνεσμπουργκ - Ορυχεία –Σοβέτο - Γιοχάνεσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για το GoldReefCity, μια ευφάνταστη ανάπλαση του Γιοχάνεσμπουργκ της δεκαετίας του 1890, 8 χλμ. νότια της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε ένα παλαιό ορυχείο. Το θεματικό και ψυχαγωγικό αυτό πάρκο δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει στους επισκέπτες τη μεταμόρφωση της περιοχής από «οικισμό χρυσωρύχων» σε μία μοντέρνα και ζωντανή πόλη. Αμέσως μετά επιστρέφουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ για να επισκεφθούμε το εκπληκτικό μουσείο του «Απαρχάιντ» καθώς και τη συνοικία Σοβέτο όπου βρίσκεται και το σπίτι του σπουδαίου πολιτικού Νέλσον Μαντέλα. Η πρόσφατη ιστορία της πόλης βαμμένη με πολύ αίμα, αγώνες και πολιτικές αντιπαραθέσεις θα είναι το βασικό αντικείμενο της ξενάγησης μας.

12η Ημέρα Γιοχάνεσμπουργκ - Πραιτόρια - Γιοχάνεσμπουργκ

Αναχώρηση για την πρωτεύουσα Πραιτόρια. Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση μετονομασίας της πόλης σε Τσουάνε, που σημαίνει “είμαστε ίδιοι”. Γνωριμία με το ωραιότερο τμήμα της καταπράσινης και στολισμένης με Τζακαράντες πόλης. Επισκεπτόμαστε το Μνημείο Βουρτρέκερς, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της χώρας και μνημονεύει τους Αφρικάνερ που έφυγαν από το Ακρωτήριο τη δεκαετία του 1830 για να γλυτώσουν από τη βρετανική κυριαρχία καθώς και τα κυβερνητικά κτίρια της Νοτίου Αφρικής.

13η Ημέρα Γιοχάνεσμπουργκ - Καταρράκτες Βικτώριας (Ζιμπάμπουε)

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ και πτήση για την πόλη των Καταρρακτών της Βικτωρίας της Ζιμπάμπουε. Την εποχή της αποικιοκρατίας ήταν βρετανική αποικία και ονομαζόταν Νότια Ροδεσία. Έγινε ανεξάρτητη το 1965 ως Ροδεσία και μετονομάστηκε σε Ζιμπάμπουε το 1980. Το όνομα Ζιμπάμπουε σημαίνει “πέτρινο σπίτι” και προέρχεται από τα τεράστια πέτρινα οικοδομήματα, ερείπια της αρχαίας πόλης της Μεγάλης Ζιμπάμπουε, που βρίσκονται διάσπαρτα σε μια έκταση 7.200 στρεμμάτων, νότια της περιοχής Μασβίγκο. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Αμέσως μετά επισκεπτόμαστε τους φημισμένους Καταρράκτες της Βικτωρίας. Βρίσκονται μεταξύ της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε, δημιουργούνται από τον ποταμό Ζαμβέζη και αποτελούν κάποιους από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Το όνομα “Βικτωρίας”, δόθηκε από τον Ντέιβιντ Λίβινγκστον (1813- 1873, Σκωτσέζος ιεραπόστολος, γιατρός και εξερευνητής της Αφρικής) προς τιμή της βασίλισσας Βικτωρίας και είναι το όνομα το οποίο χρησιμοποιεί επίσημα η Ζιμπάμπουε για τους καταρράκτες. Αντίθετα, η Ζάμπια χρησιμοποιεί ως επίσημο το όνομα Mosi-oa-Tunya ” Ο καπνός που βροντά”. Όποια περιγραφή και να κάνουμε το θέαμα αυτών των καταρρακτών θα σας κόψει την ανάσα!!!

14η Ημέρα Καταρράκτες Βικτώριας - Εκδρομή στο Εθνικό πάρκο CHOBE (Μποτσουάνα / Κρουαζίερα και Σαφάρι)- Καταρράκτες Βικτώρια

Πρωινή αναχώρηση για το κράτος της Μποτσουάνα, όπου και φθάνουμε σε μιάμιση περίπου ώρα. Η χώρα έχει έκταση 600.370 τ. χλμ. και είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη και μέχρι το 70% καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι. Η οικονομία της χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία της Νότιας Αφρικής και σε αυτήν κυριαρχούν τα ορυκτά (κυρίως διαμάντια), ο τουρισμός και η κτηνοτροφία. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Chobe. Ακολουθεί μια υπέροχη κρουαζιέρα στον ποταμό Chobe όπου θα απολαύσουμε ιπποπόταμους και άλλα ζώα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε την εξαίσια μέρα μας με απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Chobe που φημίζεται για τους πολλούς ελέφαντες. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στους Καταρράκτες Βικτωρίας.

15η Ημέρα Καταρράκτες Βικτώριας– Γιοχάνεσμπουργκ - Αθήνα

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Γιοχάνεσμπουργκ. Αλλαγή πτήσης και αναχώρηση μέσου ενδιάμεσου σταθμού για την Ελλάδα.

16η Ημέρα Άφιξη Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Περιλαμβάνονται

Περιλαμβάνονται συνοπτικά: Αεροπορικά Εισιτήρια μετ’ επιστροφής πτήσεις Emirates ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ 17.40 – 00.20 ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ 04.00 – 11.45 /// ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ 22.20 – 08.15 ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ 11.50 – 15.25 | Διαμονή: Κέιπ Τάουν (3), Τζωρτζ (1), Νάισνα (2), Ντέρμπαν (1), Χλουχλούε (1), Κρούγκερ Παρκ (1), Γιοχάνεσμπουργκ (3), Καταράκτες Βικτώρια (2) σε Ξενοδοχεία 4*, 4*s και Lodge | Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά (κάποια από τα γεύματα μπορεί να δοθούν και εκτός ξενοδοχείων) | Μεταφορές – ξεναγήσεις, περιηγήσεις : Όπως αναφέρονται στο πιο πάνω πρόγραμμα | Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): σε αξιοθέατα και Πάρκα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων | Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο | Ασφάλεια αστικής ευθύνης | Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων του γραφείου μας – αντιπρόσωπο/Συνοδό | Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Σημείωση

Σημείωση: Οι πιο πάνω τιμές είναι τιμές ατόμου | Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού και τουλάχιστον 2 κενές σελίδες.