Σρι Λάνκα

Περίοδοι: Early booking

Διάρκεια: 10 ημέρες

Σρι Λάνκα

Περίοδοι: Early booking

Ετοιμάσαμε για εσάς ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Σρι Λάνκα που επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα. Έτσι θα ξεναγηθείτε στη Νουβάρα Ελίγια στα 1800 μ. υψόμετρο, η οποία ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων, στις δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού Ανουρανταπούρα και Πολοναρούβα, μέρη που η Ουνέσκο προστατεύει σαν μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιά.

Διακοπές στην πανέμορφη Σρι Λάνκα

Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα «σαφάρι» στο εθνικό Πάρκο της Μινερίγια, να ανεβείτε στο βράχο της Σιγκιρίγια να περπατήσετε στους θαυμάσιους κήπους στους πρόποδες του βράχου με την θεαματική τάφρο. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική Φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και… πυροβασία. Το ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πιναβέλα και την μεστή και πλούσια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Φόρμα Συμμετοχής

Ετοιμάσαμε για εσάς ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Σρι Λάνκα που επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ αιώνα. Έτσι θα ξεναγηθείτε στη Νουβάρα Ελίγια στα 1800 μ. υψόμετρο, η οποία ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων, στις δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού Ανουρανταπούρα και Πολοναρούβα, μέρη που η Ουνέσκο προστατεύει σαν μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιά. Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα «σαφάρι» στο εθνικό Πάρκο της Μινερίγια, να ανεβείτε στο βράχο της Σιγκιρίγια αλλά και να περπατήσετε στους θαυμάσιους κήπους που κοσμούν τους πρόποδες του βράχου με την θεαματική τάφρο. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική Φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και… πυροβασία. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώνεται από το ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πιναβέλα και την μεστή και πλούσια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Πρόγραμμα[+] Άνοιγμα Όλων

1η ημέρα Αθήνα – Κολόμπο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κολόμπο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα της δεύτερης μέρας και άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα Κολόμπο

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους της Σρι Λάνκα, κατά την οποία θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με θαυμάσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς Σινγαλέζικης Τέχνης, θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ για την τελευταία μας βόλτα στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Απολαύστε το τσάι σας ή ένα μικρό γεύμα ή ακόμα κάντε τις τελευταίες σας αγορές, όπως κοσμήματα από χρωματιστές ημιπολύτιμες και πολύτιμες πέτρες, ενώ αν σας αρέσουν οι χειροποίητες δαντέλες αναζητήστε τις “λασέ”, σε τραπεζομάντιλα, σεντόνια και οπωσδήποτε μην ξεχάσετε το τσάι και την κανέλλα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Κολόμπο - Νουβάρα Ελίγια

Μετά το πρωινό μας, κατευθυνόμαστε στην καρδιά του νησιού, στην ορεινή περιοχή της Νουβάρα Ελίγια. Στα 1800 μ. υψόμετρο η Νουβάρα Ελίγια ήταν το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων αλλά μέχρι και σήμερα η πόλη διατηρεί την ατμόσφαιρα της αποικιοκρατίας. Η πόλη περιβάλλεται από φυτείες τσαγιού ενώ 20 χλμ. νοτιότερα βρίσκονται τα Χόρτον Πλέινς, λιβάδια σε οροπέδιο που τελειώνουν απότομα σε ένα κενό βάθους 700 μ. γνωστό σαν “Το Τέλος του Κόσμου”. Εμείς θα επισκεφθούμε μία φυτεία τσαγιού κι ένα εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού. Θα μάθουμε για τη διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Το απόγευμα θα το αφιερώσουμε στην ξενάγηση της πόλης και της γύρω περιοχής. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα Νουβάρα Ελίγια – Κάντυ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Κάντυ όπου θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης και τα παζάρια της και θα επισκεφθούμε το κέντρο χειροτεχνημάτων και το μικρό μουσείο με τους πολύτιμους λίθους. Το κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κάντυ.

5η ημέρα Κάντυ

Σήμερα ετοιμαστείτε για κάτι μοναδικό! Οι Βοτανικοί Κήποι στη Περαντένια, είναι οι μεγαλύτεροι στη Σρι Λάνκα και φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών. Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα και μην παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Υπάρχουν περίπου 4.000 διαφορετικά είδη φυτών στους κήπους. Τα 10.000 περίπου δέντρα, που είναι τα αστέρια, είναι ώριμοι, υψηλοί γίγαντες, πολλοί από τους οποίους είναι δέντρα τροπικής ξυλείας. Τα κυριότερα σημεία της συλλογής περιλαμβάνουν το Giant Bamboo της Βιρμανίας, ικανό να αυξηθεί σε ύψος 40 μέτρων. Απόλυτα εντυπωσιακή είναι η αιωνόβια γιγαντιαία συκιά Ιβαάν. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη του Κάντυ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα Κάντυ - Μάταλε - Σιγκιρίγια – Ντάμπουλα

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε για το σημερινό μας οδοιπορικό. Πρώτος σταθμός το Ματάλε, όπου θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουμε μία μαγειρική επίδειξη. Συνεχίζουμε με τη Σιγκιρίγια, όπου μας περιμένει ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στην κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβαση στον βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί όπου κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Επόμενος σταθμός ο υπόσκαφος ναός της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ. αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια με εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα Ντάμπουλα – Πολοναρούβα – Μινερίγια – Ντάμπουλα

Κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούβα, που θα επισκεφθούμε σήμερα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πό­λης, των ναών της και του παλατιού. Ιστορικά ανα­φέρεται στο πρώιμο βασί­λειο του νησιού και προ­στατεύεται από την Ου­νέσκο σαν μνημείο Πα­γκόσμιας Κληρονομιάς. Το Βασιλικό Παλάτι, με τα 4 υπέροχα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα, η αίθουσα Ακροά­σεων και τα λουτρά, είναι μερικά από τα ενδιαφέρο­ντα που θα θαυμάσουμε, όπως επίσης και κάποια ερείπια παλαιών Ναών. Το απόγευμα θα αναχω­ρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Μινερίγια, ό­που θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο σε 24 είδη θηλαστικών: λεοπαρδάλεις, ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους, μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμη­γκοφάγους και μαγκούστες και βέβαια τα μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Τέλος εδώ ενδημούν πληθυσμοί από 160 είδη πουλιών και 25 είδη ερπετών. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ντάμπουλα.

8η ημέρα Ντάμπουλα - Μιχιντάλε - Ανουρανταπούρα – Ντάμπουλα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην ιερή πόλη Ανουρανταπούρα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό της χώρο που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1.000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγκαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπο Τρι», ηλικίας 2.200 ετών, τα ερείπια του Brazen Palace, με τις 1.600 κολώνες του, την πανύψηλη Ruwanveliseya, την πιο φημισμένη Dagοba, τον καθισμένο Βούδα σε στάση περισυλλογής και το Isurumuniya, έναν γραφικό «ναός-βράχος» που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και είναι γνωστός για τα όμορφα πέτρινα γλυπτά του. Επόμενη επίσκεψή μας το Μιχιντάλε, το λίκνο του βουδισμού στο νησί. Ο βράχος είναι γεμάτος με ιερά και θεωρείται τόπος συνάντησης μεταξύ του βουδιστή μοναχού Mahinda και του βασιλιά Devanampiyatissa που εγκαινίασε την παρουσία του βουδισμού στη Σρι Λάνκα και αποτελεί τόπο προσκυνήματος. Επιστροφή στην Ντάμπουλα για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα Ντάμπουλα – Κολόμπο

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε οδικώς για το Κολόμπο. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την περιοχή της Πιναβέλα, όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Συνεχίζουμε για το Κολόμπο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα Κολόμπο – Αθήνα

Κολόμπο – Αθήνα Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται συνοπτικά

Αεροπορικά Εισιτήρια μετ’ επιστροφής πτήσεις Qatar Airways Αθήνα-Ντόχα 12.40-18.10 / Ντόχα-Κολόμπο 19.25-02.55 Κολόμπο-Ντόχα 09.45-13.20 / Ντόχα-Αθήνα 14.30-18.50 | Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5* Κολόμπο (3), Νουβάρα Ελίγια (1), Κάντυ (2), Ντάμπουλα (3) | Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά. Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. | Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται | Ασφάλεια αστικής ευθύνης | Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα | Αντιπρόσωπο/Συνοδό | Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες | Ψυχαγωγία: Θέαμα με παραδοσιακούς χορούς και πυροβασία στο Κάντυ

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, καυσίμων 780€ | Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο | Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους – αρχαιολογικούς χώρους.

Σημείωση

Οι πιο πάνω τιμές είναι τιμές ατόμου και είναι στα πλαίσια “Early booking” νωρίς κρατήσεων και ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως  τους, ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων | Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων | Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα | 1 έγχρωμη φωτογραφία που θα έχετε μαζί σας στο ταξίδι